Hayatlarını annelerinin tek başına verdiği mücadeleyle devam ettirmeye çalışan İnci ve Ela, babalarını çok küçük yaşta kalp krizinden kaybetmişler. Her ikisi de öğrenmeye oldukça meraklı ve okula çok düşkünler. Okula gittikleri bölgede, İstanbul’da ve hatta Türkiye genelinde yapılan sınavlarda dereceye giriyorlar. Kitap okumayı seven ve sanata olan meraklarıyla da öne çıkan bu iki kardeş, geleceklerini şekillendirmek için büyük bir azimle çalışıyorlar. 

Ancak, maddi koşullar nedeniyle hayatları oldukça zorlu bir şekilde ilerliyor, anneleri, tek geliri olan emekli maaşıyla evin masraflarını karşılamaya çalışıyor, fakat bu gelir yetersiz kalıyor.

Çocuklarının eğitimine destek olmak isteyen anneleri, sponsorluk desteği arayışına girerek Islamic Relief Türkiye ile tanışıyor. 

Sponsorluk ile gelen destek sonrası dershaneye gidebilen kardeşler, eğitimleri adına önemli bir adım atmış oldular. Bunun yanı sıra evin masrafları ve diğer ihtiyaçların karşılanması hususunda rahatlayan aile, sponsorluk ile çok daha güvenli bir hayatın kapılarını aralamış oldular. 

İnci ve Ela’nın hayalleri de büyük. Her ikisi de doktor olmayı hedefleyerek, insanlara yardım etmek istiyorlar. Babalarının sağlık sorunundan vefat ettiği için, sağlık alanında çalışarak babalarının hatırasını yaşatmak ve ona olan sevgilerini göstermek istiyorlar. 

İnci ve Ela’nın hikayesi, umut ve başarı dolu bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Bu genç kardeşler, zorluklara göğüs gererek başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

Eğitimlerine olan inançları ve azimleri, onları gelecekte büyük başarılara sürükleyeceğe benziyor. Sizlerin destekleri sayesinde hayatlarına yeniden yön veren bu kardeşler, geleceğe daha emin adımlarla ilerliyor. 

Siz de İnci ve Ela gibi nice çocuğun kahramanı olun. 

© 2023 Islamic Relief Türkiye - Vakfımıza, T.C. İstanbul Valiliği’nin 13.01.2023 tarih ve 364720 sayılı olurlarıyla Türkiye genelinde bir yıl boyunca yardım toplama izni verilmiştir.