Ürdün çok fazla mülteciye ev sahipliği yapıyor. Nüfusun yaklaşık yüzde 35’ini Filistinli mülteciler oluştururken, ülkede yarım milyondan fazla Iraklı mülteciler ve son dönem gelen Suriyeli mülteciler bulunmaktadır.

Ülke nüfusu artarken istihdam olanaklarının yetersiz kalışı birçok aile için geçim sıkıntısına neden oluyor. Ayrıca, ülkedeki mülteci kampları da oldukça kötü vaziyette. Çoğu zaman kesik olan sular, hastalıklara ve böcek istilalarına neden olan kirli ortam ve hastalıkların tedavisi için sağlık personelinin eksikliği kamplarda karşılaşılan temel sorunlardan sadece bazıları.

Ürdün’de birçok insan zor şartlar altında yaşıyor.

  • Ülkede 663.000’den fazla kayıtlı Suriyeli mülteci bulunuyor (UNHCR, 2021)
  • Mültecilerin yüzde 90’ı ya toplum ayrı olarak yaşamakta, ya fakir ya da yoksulluk sınırında (UNHCR, 2021)
  • Ürdün, 2 milyondan fazla Filistinli mülteciye ev sahipliği yapıyor (UNRWA, 2019)
  • Her 7 kişiden 1’i günde 1,90 dolardan az parayla geçinmeye çalışıyor (Dünya Bankası, 2010)

Ürdün’de Islamic Relief

Islamic Relief olarak, Ürdün’deki çalışmalarımıza 1997 yılında başladık. Yetim sponsorluk programıyla ülkedeki yetimlere destek olduk, Ramazan ayı ve Kurban bayramlarında ihtiyaç sahiplerine gıda yardımlarında bulunduk.

Ayrıca, son dönemde, Beka kampı başta olmak üzere, kamplarda yaşayan mültecilere yönelik yardım faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık.

© 2023 Islamic Relief Türkiye - Vakfımıza, T.C. İstanbul Valiliği’nin 13.01.2023 tarih ve 364720 sayılı olurlarıyla Türkiye genelinde bir yıl boyunca yardım toplama izni verilmiştir.