2024 Ramazan ayı fitre ve zekatlarınız nerelerde kullanıldı?

Bu yıl Ramazan ayı zekat ve bağışlarınızı, ülkemizin deprem bölgesinde yaşayan ve Filistin, Suriye gibi son derece sıkıntılı bir dönemden geçen İslam coğrafyasıyla paylaşmak ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olma amacındayız. Bağışlarınızı eğitim, alışveriş  kartı, deprem, sağlık projeleri ve yetimlerimize yönelik ihtiyaç doğrultusunda hak sahiplerine dağıtıyoruz.
Aynı zamanda, Ramazan ayı boyunca deprem bölgesinde yaşayan hak sahiplerine  market kartı dağıtımı yapılmaktadır.

Zekat, fidye ve bağışlarınızla bu iyilik hareketine dahil olun.

Hayatları Umutla Yeniden İnşa Ediyoruz

Deprem sonrası Kahramanmaraş ve çevre illerde birçok kişi evlerinin yanı sıra geçim kaynaklarını ve işlerini de kaybetti. Üretimin ve ticaretin durma noktasına geldiği bölgelerde insanlar, kayıplarının yasını tutarken bir yandan da hayatlarını yeniden kurmaya çalışıyor.

Islamic Relief Türkiye olarak, depremin hemen sonrasında yapılan acil yardımların yanı sıra uzun vadeli kalkınma projelerini oldukça önemsiyoruz. Yaşamlarını yeni baştan kurmaya ve bir düzen oluşturmaya çalışan depremzedelerin yanında olarak, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da sürdürülebilir geçime yönelik projemizi yürütüyoruz. İlk aşamada depremden etkilenen ve zor durumda kalan 500 aileye, 6.700TL değerinde nakdi destekte bulunarak, afet sonrasında hassas durumda olan yaşam şartlarını düzenlemelerini sağladık.

Zekat Bilgilendirilmesi
Zekât
 şartıyla gönderilen bağışlara ikinci bir şart kabul edilmemektedir. Zekatlarınız deprem, Filistin ve Surye’deki  hak sahiplerine ulaştırılacaktır.

Adım Rizvangül, Eşim tekstil atölyesinde çalışıyor. Bu şekilde geçinmek zor ama devam ediyoruz. Kalabalık bir aileyiz, özellikle eşimin kardeşi çocuklarını bize bırakıp yurtdışına gittikten sonra mutfak masraflarını karşılamakta zorlanıyoruz.

Eşimin kardeşinin 4 çocuğu ve benim de 4 çocuğumla birlikte yaşıyoruz. Bu yüzden onların masrafları ile mücadele ediyorduk. 8 çocuktan 7’si okula gidiyor. Eşim onların tüm masraflarını tek başına karşılamaya çalışıyor. Dolayısıyla masraflarımız oldukça yüksek.

Bu market kartı bize çok yardımcı olacak. Çocukların masraflarını karşılamakta zorlanıyorduk. 8 çocuktan 7’si okula gidiyor. Eşim onların tüm masraflarını tek başına karşılamaya çalışıyor. Bu nedenle giderlerimiz oldukça yüksek. Market kartı yükümüzü hafifletecek. Allah Islamic Relief’ten razı olsun.”


Islamic Relief olarak 2023 Ramazan ayı bağışlarınızla neler yaptık?

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen, binlerce insanın hayatını kaybetmesine, on binlerce kişinin evsiz kalmasına neden olan deprem sonrası Islamic Relief olarak harekete geçtik. Depremin ilk günlerinden şu ana kadar Gaziantep (Islahiye, Nurdağı), Kahramanmaraş, Hatay (Samandağ, Altınözü), Kilis, Akçakale, Osmaniye ve Şanlıurfa’da 41,104 aileye ve 193,279 kişiye temel yardım malzemeleri ulaştırdık. İlk aşamada depremzedelerin temel hayati fonksiyonlarını devam ettirebilmelerine yardımcı olacak gıdalar ve su dağıtımının yanı sıra, bölgenin zorlu hava şartlarından korunmaları adına battaniye, enfeksiyondan ve bulaşıcı hastalıklardan korunabilmeleri adına hijyen paketi dağıtımında bulunduk.

Bunun yanı sıra, kendi yemeklerini yapabilmeleri adına içinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu gıda kolileri hazırladık. Ayrıca 15 bin aileye, bölgede aktif olan marketlerde harcayabilecekleri, gıda ve hijyenik malzeme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alışveriş kartı desteğinde bulunduk.

4,904 gıda paketi (pirinç, bulgur, şeker, zeytinyağı, Ayçiçek yağı, salça)

159,107 yiyecek (su, kek, meyve suyu, hurma)

4,050 battaniye

15,000 gıda kartı

5,500 hijyen kiti

Islamic Relief Türkiye olarak, deprem mağdurlarının ihtiyaçlarına yönelik nakit yardım programları uyguladık. Özellikle, alıcıların yaklaşık yüzde 93’ü ayni destek veya ayni kuponlar yerine nakit ve nakit kupon yardımı tercihlerini dikkate alarak yardım projelerimizi tasarlardık. Depremin uzun süreli etkileri hala devam ederken, afetzedelerin hayatlarını yeniden inşa etme, düzen oluşturma ve yaralarını sarabilmeleri adına Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta tam 4136 aileye 6700 TL ve 129 aileye 10 bin TL olacak şekilde nakdi destekte bulunduk.

Ramazan 2023

Ramazan, hepimize paylaşmayı ve birbirimizi anlamayı öğreten bir ay oldu. Islamic Relief Türkiye olarak bu Ramazan’da da, ihtiyaç sahiplerine destek olmak için çalışmalarımızı sürdürdük. Bu kapsamda, merkez ofisimizin bulunduğu İstanbul’da destek bekleyen, bunun yanı sıra yaşanan büyük deprem sonrası, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Hatay, Adana ve Gaziantep’te yıkımın yaralarını sarmaya ve hayatlarını yoluna koymaya çalışan 4376 aileye, 1800 TL değerinde gıda kartı ulaştırdık. Böylece mutfak masraflarını karşılayabilecek olan aileler, sıcak bir sofraya kavuşmuş oldu.

Ramazan Bayramı Hediyesi 2023

Bayram demek, çocuklar için neşe, eğlence ve mutluluk zamanı demek. Bizler de Islamic Relief Türkiye olarak deprem bölgesinde, yaşadıkları yıkımın, korkunun ve kayıpların etkilerini atlatmaya çalışan çocuklarımızın yanındaydık. Afet bölgesindeki hassas kalplerin bayram coşkusunu derinden yaşayabilmeleri adına çalışmalarımızı tamamladık. Bu doğrultuda tam 1000’den fazla çocuğa bayram hediyelerini ulaştırarak bu yüzlerinde kocaman bir gülümsemeye, kalplerinde sıcacık bir sevgiye vesile olduk. Ayrıca giyim kartı hediyelerini de kendilerine takdim ederek, istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda gerekli alışverişi yapabilmelerine olanak sağladık.

© 2023 Islamic Relief Türkiye - Vakfımıza, T.C. İstanbul Valiliği’nin 13.01.2023 tarih ve 364720 sayılı olurlarıyla Türkiye genelinde bir yıl boyunca yardım toplama izni verilmiştir.