Pırıl pırıl, heyecanlı ve çalışkan iki öğrenci… Hamza ve Beyde.

Geleceğe dair hayalleri ve umutlarıyla eğitimlerine devam eden, bir yandan da çevresindekilere faydalı olmak isteyen ve bunun için ellerinden geleni yapan iki kocaman yürek.

Islamic Relief Türkiye olarak, başarılı öğrencilerin eğitimini desteklemek amacıyla yürüttüğümüz, üniversitelilere yönelik burs projesinin yararlanıcılarından olan Hamza ve Beyde’yi 6 Şubat’a Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevresindeki 10 ilde dahil olmak üzere büyük yıkımlara neden olan depremde maalesef kaybettik. Kaybımızın derin üzüntüsü içerisinde, her iki değerli öğrencimizin anısını yaşatmak istiyoruz.

Hamza, ailesiyle birlikte, Suriye’nin Halep şehrindeki evlerini, savaş nedeniyle 9 yaşındayken terk etmek zorunda kalmıştı. Kendisiyle olan sohbetlerimizde, oradaki evlerinin yakınında keskin nişancı olduğunu, okul dönüşü korktukları için eve koşarak geldiklerini anlatırdı.

Hamza, eğitimine çok düşkündü. Yeni bir ülke, yeni bir şehir ve yeni bir dile alışmak oldukça zorken o, bol bol okuyup yazarak kısa sürede Türkçe’ye akıcı bir şekilde hakim oldu. Üniversite eğitimi için geldiği İstanbul’da, Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’ne başladı ve kendisiyle bu şekilde tanıştık.

Mezun olduktan sonra bilimsel araştırmalara devam edip, kanser ve diyabet gibi hastalıkların tedavileri üzerinde çalışmayı planlıyordu Hamza. Her daim çevresine ve insanlığa duyarlı, çalışkan ve geleceğe ümitle bakan bir öğrenciydi.

Beyde, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Biyomedikal Mühendisliği eğitimi görüyordu. 2. Sınıf öğrencisi olan Beyde, Suriye’nin Rakka şehrinde doğmuş, iç karışıklıklar ve savaş nedeniyle ailesi ile birlikte Hatay’a göç etmek zorunda kalmışlardı. Eğitim hayatını büyük bir özveri ve başarıyla devam ettirdi, üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi ve burs programımıza başvurarak bizlerle tanıştı. Bunun yanı sıra vakfımızın çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde de aktif olarak yer alan Beyde, her daim çevresine karşı sevgi ve iyilik doluydu.

Bizler, depremde şehit olan bu iki öğrencimizi, bu iki ümit dolu kalbi unutmayacağız. Kendilerine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Islamic Relief Türkiye olarak Hamza ve Beyde’ye olduğumuz gibi daha nice öğrenciye anlamlı bir hayat kurmaları için destek olmaya devam edeceğiz.

© 2023 Islamic Relief Türkiye - Vakfımıza, T.C. İstanbul Valiliği’nin 13.01.2023 tarih ve 364720 sayılı olurlarıyla Türkiye genelinde bir yıl boyunca yardım toplama izni verilmiştir.