Islamic Relief Türkiye olarak Umre Projemiz kapsamında 26 yetim çocuk ve anneleri için unutulmaz bir manevi yolculuk sunuyoruz. Proje kapsamında, 4 gün Mekke ve 3 gün Medine’de geçirecek olan aileler, bu kutsal topraklarda manevi huzur bulacaklar.

Bu proje ile eşlerini kaybetmiş Türk kadınlarıyla birlikte, Suriye ve Uygur mülteci kadınlarına destek vermeye odaklanıyoruz. Amacımız, bu ailelerin yaşadığı psikolojik zorlukları hafifletmek ve umre hayallerini gerçekleştirmelerine destek olmaktır.

Projenin Amaçları:

– Geçim kaynaklarını kaybetmiş dul kadınlara, Umre yapma fırsatı sunarak onlara manevi ve psikolojik destek sağlamak.

– 14 yaş ve üzeri yetim çocukların Umre ibadetini deneyimleyerek manevi doyuma ulaşmalarını sağlamak.

– Farklı kültürlerden gelen anne ve çocukları bir araya getirerek aralarındaki bağı güçlendirmek.

Hedef Kitle:

Projemiz, daha önce umre veya hac ibadeti yapmamış olan Türk, Suriyeli, Uygur yetim anneleri ve 10-14 yaş arası yetim çocukları kapsıyor. Toplamda 26 anne ve 26 yetim çocuk, bu programdan tamamen ücretsiz olarak faydalanacaktır.

Sağlanan Hizmetler:

– Umre öncesi kapsamlı bilgilendirme ve eğitim oturumları,

– Kültürel farkındalık ve dini ritüeller konusunda rehberlik,

– Vize işlemleri, seyahat düzenlemeleri, konaklama ve nakit harçlık gibi lojistik desteklerin tamamen ücretsiz sunulması.

Bu proje ile yetim annelerimizin ve çocuklarımızın yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun hafifletmeyi ve onlara yeni bir başlangıç yapabilmeleri için manevi bir destek sağlamayı hedefliyoruz. Bu sayede, psikolojik dayanıklılıklarını artırarak hayatlarına daha güçlü bir şekilde devam etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

© 2023 Islamic Relief Türkiye - Vakfımıza, T.C. İstanbul Valiliği’nin 13.01.2023 tarih ve 364720 sayılı olurlarıyla Türkiye genelinde bir yıl boyunca yardım toplama izni verilmiştir.