Bir Ramazan ayını daha geride bırakırken, Islamic Relief Türkiye- Uluslararası İslami Yardım Vakfı olarak neler yaptığımızdan bahsetmek istiyoruz. Biliyoruz ki Ramazan demek, paylaşmak demek. Bu bilinçle hareket ederek ihtiyaç sahibi ailelere sizlerden gelen yardımları ulaştırmak için çalıştık.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Ramazan projemiz kapsamında gıda yardımı için kolları sıvadık. Projemiz kapsamında, ailelerin acil gıda ve beslenme ihtiyaçlarını karşılama amacıyla gıda kartı ve kolisinin dağıtımı gerçekleştirildi.

İlgili desteğin ulaşacağı kişiler seçilirken, düzenli geliri olmayan ve yoksulluk sınırının altında yaşayanlar, yaşlı ve engelliler, yardıma erişimi olmayan ailelere öncelik verildi. Türkiye’de gerçekleştirilen dağıtımda toplamda 5916 gıda kartı ve 51 gıda paketi, 5967 kişiye ulaştı. Bunun yanı sıra Suriye’de, 45.000’den fazla kişiye gıda paketi desteği sağlandı. Amacımız, Ramazan ayında her sofrada sıcak bir yemek olmasını sağlayabilmek.

Suriye’den Türkiye’ye Bir Yaşam Mücadelesi

“Gıda kartı sayesinde, pirinç, yağ gibi temel gıda malzemelerini alabileceğiz”

33 yaşındaki Fatin, biri karnında 4 çocuğu ile birlikte savaştan kaçarak Türkiye’ye gelmiş. Eşi, iç karışıklıklarda kaybolmuş ve buraya geldikleri 2015 senesinden beri ondan haber alamamış. Anne ve babasıyla aynı apartmanda yaşayan Fatin, çocuklarının geçimini tamamen üstlenmiş durumda. Gıda kartının temel mutfak masraflarını karşılayabileceğini, üzerindeki yükün bir nebze azaldığını söylüyor. Ramazan ayını sevinçle karşıladıklarını, çocukları için eğitimle dolu güzel bir gelecek istediğini de ekliyor.

Kendisine destek ulaştırdığımız bir diğer anne ise Münevver. Eşini kaybettikten sonra 2 çocuğuyla beraber İstanbul’a gelip burada bir yaşam kurmaya çalışan Münevver, düzenli bir işi olmadığını fakat imkân verilirse çalışmak istediğini söylüyor. Gıda fiyatlarının oldukça yükseldiği bu dönemde gıda kartı desteğinin mutfak masraflarına oldukça yardımcı olduğunu belirten Münevver, Ramazan’a kavuştuğu için mutlu olduğunu da ekliyor.

“Uluslararası İslami Yardım Vakfı ile tanıştığım için çok memnunum”

Fatin, Münevver ve daha nicelerinin hayatlarına dokunabilmek ve onlara yardımcı olabilmek adına projelerimiz devam ediyor. Bir sonraki Ramazan projemizde görüşmek üzere.

© 2023 Islamic Relief Türkiye - Vakfımıza, T.C. İstanbul Valiliği’nin 13.01.2023 tarih ve 364720 sayılı olurlarıyla Türkiye genelinde bir yıl boyunca yardım toplama izni verilmiştir.