Islamic Relief Türkiye ile Kurban 2023

Her sene olduğu gibi, Islamic Relief ailesi olarak bu seneki Kurban projemiz kapsamında da değerli bağışçılarımızın bize emanet ettiği 2865 adet kurban bağışını, Adıyaman, Sıvarık, Şanlıurfa, Akçakale, Kilis, Antakya, Gaziantep, Talabyad, ve Azaz şehirlerindeki depremden etkilenen kardeşlerimizle paylaştık.

Dağıtım yaptığımız hak sahipleri kimlerdir? 

Islamic Relief Türkiye,  hak sahiplerini adil bir şekilde belirlemek için belirli kriterlere sahiptir. Puanlama sistemi aşağıdaki kriterlere dayanmaktadır: 

  • Hane reisi engelli olan aileler. 
  • Hane reisi işsiz olan veya çalışamayan aileler. 
  • Hane reisi kadın olan aileler. 
  • Çocuk veya yaşlı hane reisine sahip olan aileler (18 yaş altı ve 65 yaş üstü). 
  • Geliri olmayan ve düşük gelirli aileler. 
  • Bakmakla yükümlü olunan aile bireylerinin fazla olduğu aileler (4 ve üzeri). 
  • Yetim veya terk edilmiş çocukları olan aileler. 

Bu nedenle, her yıl Kurban projesi kapsamında yukarıdaki kriterlerin her birine objektif bir şekilde öncelik vermek için ekiplerimiz tarafından kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirilir. Daha sonra, en savunmasız kişilere önyargısız bir şekilde ulaşmamızı sağlamak için faydalanıcı aileler seçilir.

Kurban fiyatı ne kadar?

2023 yılı için bir kurban (küçükbaş) bedeli 5.900 TL olarak belirlenmiştir. 

Islamic Relief neden tercih ediliyor?

  • Kurbanınız, islami usüllere göre kesilmektedir.
  • Kurban alımları bir ay önce başladığı için kurbanlık hayvan seçimleri daha kolay olmaktadır.
  • IR Türkiye genelde erkek hayvan almakta, bu nedenle hayvancılık piyasasını kesintiye uğratmamaktadır.
  • Tüm hayvanlar veteriner denetiminden geçmektedir.
  • Kesim yeri, hijyen kurallarına uygundur ve çevre için hiçbir risk teşkil etmemektedir.
  • Faydalanıcıların bayram günü en kısa zamanda kurban sevincini yaşaması hedeflenmektedir. Dağıtım hızlı ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
  • Geçtiğimiz yıllardaki hak sahiplerinin geri bildirimlerine göre, IR Türkiye’nin dağıttığı yaklaşık üç kg’lık et paketlerinin diğer kuruluşlarınkine kıyasla daha memnuniyet verici olduğu tarafımıza bildirilmiştir.

Projelerimize bağışlarınızla, daha iyi ve daha güzel bir etki oluşturmaya, sıkıntı yaşayan topluluklar için umut olmaya birlikte devam edebiliriz.

ISLAMIC RELIEF TÜRKİYE’NİN 2023 KURBAN PROJESİ

Islamic Relief Türkiye'nin Kurban projesi, şefkat ve dayanışmanın sembolü olarak hizmet etmektedir. 2023 Kurban projesi kapsamında, depremden etkilenen bölgelerle paylaşmaya odaklandık. Deprem bölgelerinde etlerin dağıtımı için gönüllülerimiz ve çalışanlarımızla düzenli bir şekilde çalıştık. Islamic Relief ailesi için Kurban projesi, toplum içinde paylaşma ruhunun gelişmesini sağlayan bir umut işaretidir. Destekçilerimiz tarafından bağışlanan 2865 adet kurbanlık küçükbaş [...]

İMAN’LA BAYRAM SEVİNCİ

Benim adım İman ve 9 yaşındayım. Deprem olduğu zaman zor bir durumdaydık ve yer sallanıyordu. Babam bizimle değildi, tamamen yalnızdık. Soğuk ve yağmurla yüzleştik, küçük kardeşim korkudan ağlıyordu. Elektrik kesintisi ve ağ bağlantıları o anda babamızla iletişim kurmamıza engel oldu. Sonrasında bir süre akrabalarımızla kaldık, ancak evimiz deprem nedeniyle hasar gördüğü için sonra bu kampa […]

ABDURRAHMAN’IN BAYRAMI

Benim adım Abdurrahman ve 12 yaşındayım. Depremden sonra, İskenderun’daki evimizi terk ettik ve buraya çadırlara yerleştik. Soğuk ve yağmur altında 11 saat geçirmemiz korkutucu bir deneyimdi ve çok zordu. O günden beri evimize dönemedik ve kamp alanında kalmak zorunda kaldık. Burada yaşama alıştım ve yeni arkadaşlar edindim. Kamp alanında gıda dağıtımı alıyoruz, fakat maalesef kampta […]

Green Blue Watercolor Sheep Canvas Print
© 2023 Islamic Relief Türkiye - Vakfımıza, T.C. İstanbul Valiliği’nin 13.01.2023 tarih ve 364720 sayılı olurlarıyla Türkiye genelinde bir yıl boyunca yardım toplama izni verilmiştir.