Islamic Relief, tüm dünyada 2 milyondan fazla kişiye kurban eti dağıtımıyla gıda yardımı sağladı

Kurban Bayramı vesilesiyle Islamic Relief, dünyanın farklı coğrafyalarında, kötü şartlarda ve kıtlığın eşiğinde yaşayan bir çok insana el uzattı. Bir çoğu açlık sınırındaki, 2 milyondan fazla insan, bağışçıların desteği ve Islamic Relief organizasyonu ile gıdaya kavuştu.

Kurban Bayramı, İslam dininde kurban etmeyi, feda etmeyi, İbrahim Peygamber’in oğlu İsmail’i Allah yolunda kurban etmesini işaret ettiği kadar, yardımlaşmayı, paylaşmayı, ihtiyaç sahibine el uzatmayı ve ona umut olmayı da salık veriyor. Çünkü, Dünya’da açlık ve yoklukla mücadele eden bir çok noktadaki insanın yiyebileceği tek et, kurban edilen hayvanların etleri oluyor.

Islamic Relief’in bu yıl kurban projesi ve dağıtımını Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Etiyopya, Endonezya, Irak, Ürdün, Kenya, Kosova, Lübnan, Kuzey Makedonya, Malavi, Mali, Fas, Nepal, Nijer, İşgal Altındaki Filistin Toprakları , Pakistan, Filipinler, Somali, Güney Afrika, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Türkiye ve Yemen’de gerçekleştirdi.

 

 

  • Sudan’da bir yılı aşkın süredir devam eden acımasız çatışmalar, çiftçilerin ürün ekip hasat edememesi ve pazarların yağmalanması nedeniyle ülkeyi kıtlığın eşiğine getirdi. İslamic Relief oradaki 80.000 kişiye yardım etmek için kurban eti paketleri dağıttı.
  • İsrail’in Gazze’de devam eden saldırıları ve yardımlara yönelik kısıtlamaları, çocukların ve yaşlıların açlıktan ölmesi anlamına geliyor. Islamic Relief’in Gazze’deki ekibi ve ortakları olarak, on binlerce aileye günlük pişmiş yemek dağıtımlarımıza ek olarak yaklaşık 5.000 kurban eti paketi dağıtımını tamamlamanın huzuru içindeyiz. Kriz ve Gazze’deki ciddi et kıtlığı nedeniyle bu yıl hayvanlar Mısır’da kesildi ve etler dondurularak Gazze’ye nakledildi.
  • Bu yıl en büyük kurban dağıtımlarından bazıları, yetersiz beslenmeden muzdarip çocukların sayısının giderek arttığı, dünyanın en çok ihmal edilen kriz noktaları arasında yer alan Mali ve Nijer’de oldu. Mali’de 75.000’den fazla, Nijer’de ise 70.000’den fazla taze et paketi dağıtımı hedeflenmişti ve başarıyla tamamlandı.
  • Bangladeş’te kurban dağıtımları, hem yoksul kırsal Bangladeşliler hem de Myanmar’daki şiddetten kaçan Rohingya toplulukları dahil olmak üzere 40.000’den fazla aileye ulaştırıldı.
  • Yemen’de 9 yıldır devam eden savaş ve ekonomik kriz birçok bölgede kronik yetersiz beslenmeye neden oldu. Oradaki kurban dağıtımlarımız 12.000’den fazla aileye destek oldu.

 

Ayrıca, Kurban Bayramının sevincin yayılması ve hediyeleşmenin, paylaşmanın arttığı manevi bir dönem olduğu bilinciyle, Islamic Relief, 18 ülkede çocuklara ve ailelere kıyafet, ayakkabı, okul üniforması ve okul çantası gibi 18.000’den fazla bayram hediyesi de dağıtarak, başkaca bir hayra ve mutluluğa da vesile oldu.,

Her yıl, dağıttığı et paketlerinde ortalama 4 kg civarında et bulunmasına önem veren  Islamic Relief, tüm kurban projesinin ve dağıtımların İslami kurallara ve ulusal yasalara uygun olmasını ve hayvanların yaşı ve sağlığına ilişkin kesin kriterlerini sağlamayı garanti etmektedir.

 

 

Ve Türkiye…

Teşekkürler Türkiye!

Müslümanların zor günlerden ve ağır imtihanlardan geçtiği bu dönemde, kurbanlarınızı paylaştınız ve yine hep birlikte yüzleri güldürdük. Bu bayram, Türkiye ve Suriye’de 2500’e yakın kurban kestik. Türkiye’nin depremden etkilenen illeri arasında yer alan Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay’da ve Suriye’de depremden etkilenen bölgelerde Kurban Bayramımızı hep birlikte kutladık. 75.000’den fazla kişiye bayram sevincimizi ulaştırdık. Islamic Relief Türkiye’ye güvenerek kurbanlarını emanet eden ve bizleri bu güzel hizmete vesile eden tüm bağışçılarımıza ve destekçilerimize teşekkür ederiz.

© 2023 Islamic Relief Türkiye - Vakfımıza, T.C. İstanbul Valiliği’nin 13.01.2023 tarih ve 364720 sayılı olurlarıyla Türkiye genelinde bir yıl boyunca yardım toplama izni verilmiştir.